VPN håller dig säker online

När du öppnar Internet via Wi-Fi, oroar du dig över vem som kan spionera på dina data – eller kanske till och med stjäla den? Om inte, du är i majoritet, och det är ett verkligt problem. Alla bör använda ett virtuellt privat nätverk, eller VPN, när de är i ett nätverk som de inte kontrollerar. Men när iptvking.se körde en undersökning om VPN-användning i 2018, hittade vi en överraskande 71 procent av våra 1 000 respondenter hade aldrig använt en VPN alls. Även bland nätneutralitet supportrar-som du kanske tror skulle vara bättre informerade om säkerhet och integritetsfrågor-55 procent hade aldrig använt en VPN.

Denna attityd till säkerhet och integritet av personuppgifter skapar en oerhörd risk när det gäller online-säkerhet. Offentliga Wi-Fi-nätverk, som är allmänt förekommande och bekväma, är tyvärr också mycket bekvämt för angripare som funderar på att äventyra din personliga information. Hur vet du till exempel att “starbucks_wifi_real ” egentligen är Wi-Fi-nätverket för kaféet? Vem som helst kunde ha skapat det nätverket, för att lura offren att avslöja personlig information. I själva verket är en populär säkerhet forskare upptåg att skapa ett nätverk med samma namn som en gratis, populär tjänst och se hur många enheter kommer automatiskt att ansluta. Men i en enkät som vi genomförde i 2019, bara 15 procent av våra 2 000 svarande använder en billig VPN med offentliga Wi-Fi.

Även om du är benägen att lita på dina med människor (som jag inte rekommenderar), du fortfarande inte bör lita på din Internet-leverantör. I sin oändliga visdom, har kongressen beslutat att din ISP får sälja din webbhistorik. I en nyligen genomförd enkät fann vi att en överraskande 73 procent av respondenterna hade ingen aning om att deras ISP tilläts sälja sin webbhistorik VPN.